حجاب و عفاف
دلیل اصلی نامگذاری 21 تیر به روز حجاب و عفاف
21تيرماه سال 1314 – حمله به مسجد گوهر شاد مشهد توسط رضا خان مزدور بود. اسلام زدايي در كشورهاي اسلامي ، بويژه در منطقه خاورميانه ، مهم ترين استراژدي استعمار بود. اين استراژدي شيطانی با به قدرت رسيدن رضا خان به طرز پيچيده و زمان بندي شده اي در ايران به مرحله اجرا در آمد.و روزي هم در مسجد جامع گوهر شاد مشهد در جوار بارگاه ملكوتي علي ابن موسي الرضا (ع) با سخنراني هاي متعدد و اعتراض آميز . مردم ، از گروههاي مختلف در مسجد گوهرشاد تجمع نمودند و رضاخان مزدور به حمايت انگليس خبيث براي جا انداختن فرهنگ بي عفتي و فحشاي غرب ، بين دو تا پنج هزار نفر از مومنين (اعم از زن و مرد) را در مسجد گوهر شاد به خاك و خون كشيد و به گفته بعضي از شاهدان عيني روز يكشنبه 12 ربيع الاول مساوي 21 تيرماه آن سال 56 كاميون جنازه را از مسجد و اطراف آن بر گرفتن .در يك گور دسته جمعي ، در حالي كه بعضي از زخميها كه هنوز زنده بودند ريختن و دفن نمودند –حدود 1500 نفر از روحانيون ومردم را باز داشت نمودند و عده زيادي هم متواري شدند .
حجاب از ديدگاه حضرت زهرا(س)
روزي مرد نابينايي با كسب اجازه به محضر حضرت زهرا(س) آمد. حضرت از او فاصله گرفت و خود را پوشانيد، پيامبر اكرم(ص) كه در آن جا حضور داشت از حضرت زهرا(س) پرسيد: «با اين كه اين مرد نابيناست و تو را نميبيند، چرا خود را پوشاندي»؟ حضرت زهرا(س) در پاسخ فرمود: «اگر او مرا نميبيند، من كه او را ميبينم، وانگهي او بو را استشمام ميكند». پيامبر(ص) (به نشانه تأييد شيوه و گفتار حضرت زهرا«س») فرمود: «أَشْهَدُ اَنَّكِ بَضْعَةٌ مِنّي؛4 گواهي ميدهم كه تو پاره تن من هستي».
اميرمؤمنان علي(ع) فرمود: روزي همراه گروهي در محضر رسول خدا(ص) نشسته بوديم. آن حضرت به ما رو كرد و فرمود: «بهترين كار براي زنان چيست؟» هيچ كدام از حاضران نتوانستند جواب صحيح بدهند. هنگامي كه متفرّق شدند، من به خانه بازگشتم، و همين موضوع را از حضرت زهرا(س) پرسيدم، و ماجراي سؤال پيامبر(ص) و پاسخ صحيح ندادن اصحاب را براي حضرت زهرا(س) تعريف كردم، و گفتم هيچ يك از ما نتوانستيم پاسخ صحيح بدهيم. حضرت زهرا(س) فرمود: ولي من پاسخ به اين سؤال را ميدانم، و آن اين است كه: «خَيْرٌ لِلنِّساءِ اَنْ لايَرِينَ الرِّجالَ وَلايَراهُنَّ الرِّجالُ؛ صلاح زنان در آن است كه آنها مردان نامحرم را نبينند، و مردان نامحرم آنها را نبينند».
* حجاب در اسلام به معناي پرده نشيني نيست، بلكه به معناي پوششي معقول براي جلوگيري از فساد، و حفظ كرامت زن است.
#ٌحجاب