حضرت زینب(س) در قرآن
ویژگیهای قرآنی حضرت زینب(س)
خداوند در سوره انشقاق میفرماید «یا أَیُّهَا الْإِنْسانُ إِنَّکَ کادِحٌ إِلى رَبِّکَ کَدْحاً فَمُلاقیه؛ اى انسان، یقیناً تو با کوشش و تلاشى سخت به سوى پروردگارت در حرکتى؛ پس او را دیدار مىکنى»؛ عرب به راه رفتنی که از خودش اثر بر جای گذارد، کَدْح میگوید؛ مثل اینکه انسان قصد داشته باشد روی شنزار راه برود؛ هم راه رفتن مشکل است و هم اثر پای انسان در آن باقی میماند. از این جهت خداوند بر لفظ کَدْح دو بار تأکید میکند.
در چنین فضایی کار را سختتر میکند و میفرماید «سابِقُوا إِلى مَغْفِرَةٍ مِنْ رَبِّکُمْ وَ جَنَّة عَرْضُها کَعَرْضِ السَّماءِ وَ الْأَرْضِ … ؛ سبقت بگیرید به آمرزشى از سوى پروردگارتان و بهشتى که پهنایش چون پهناى آسمان و زمین است»؛ یعنی در این میدان سخت و دشوار مسابقه هم بدهید.
در دیگر آیه میفرماید سرعت بگیرید «وَ سارِعُوا إِلى مَغْفِرَةٍ مِنْ رَبِّکُمْ وَ جَنَّةٍ عَرْضُهَا السَّماواتُ وَ الْأَرْضُ أُعِدَّتْ لِلْمُتَّقین؛ و به سوى آمرزشى از پروردگارتان و بهشتى که پهنایش [ به وسعتِ] آسمانها و زمین است بشتابید؛ بهشتى که براى پرهیزکاران آماده شده است»؛ برخی خودشان توانستند در این مسیر قدم گذارند. ارزش انسان نیز به این است که خودش توانایی طی مسیر را داشته باشد. افراد زیادی از جمله انبیا و اولیای الهی این مسیر را طی کردند. یکی از شخصیتهایی که توانسته این مسیر را طی کند، تا جایی که با برترین خوبان مسابقه و سرعت به خرج دهد، وجود مقدس زینب کبری سلامالله علیها است.خداوند در قرآن نسخههای متعددی برای سلوک به سوی خود تعریف کرده است؛ از جمله این نسخهها، مربوط به سوره عصر است.
وَ الْعَصْر یعنی سوگند به عصاره زمان که همان وجود مقدس امام علیهالسلام است. امام صادق علیهالسلام ذیل این آیه میفرماید منظور از عصر، عَصْرُ خُرُوجِ الْقَائِمِ است. هر امامی هم در زمان خویش عصاره عصر زمانهاش است.